Schaaktraining basisschool De Achtbaan (mei-juli 2018)

Op basisschool De Achtbaan in Leidsche Rijn (Utrecht) starten we op woensdag 16 mei met nieuwe schaaklessen voor kinderen uit groepen 3 tot en met 8, van beginner tot en met gevorderd.

Aanmelden

Stuur een mail naar contact@samenschaken.nl onder vermelding van school, naam, leeftijd, groep en niveau van het kind, telefoonnummer bij noodgevallen.

De kosten voor 8 schaaklessen bedragen 48 euro inclusief BTW en lesmateriaal.

Praktische informatie

Wanneer en hoe laat?

Alle lessen zijn op woensdag van 14.30 tot 15.30 uur, op de eerste verdieping.

  • les 1: 16 mei in lokaal ...
  • les 2: 23 mei in ..
  • les 3: 30 mei in ..
  • les 4: 6 juni in ..
  • les 5: 13 juni in ..
  • les 6: 20 juni in ..
  • les 7: 27 juni in ..
  • les 8: 4 juli in ..

Waar

Basisschool De Achtbaan op de eerste verdieping. we spelen elke week in een ander lokaal. Zie het overzicht van de data.

Op donderdag schaken op De Boomgaard

Komt woensdag je slecht uit? Dan kun je ook meedoen aan de schaaktraining bij de buren. Op donderdag schaken we op basisschool De Boomgaard. We starten daar met nieuwe trainingen op donderdag 17 mei. Je kunt je al inschrijven.

Trainers en contact

Bas van Esch , Anita Kraaij

contact at samenschaken.nl

Opbouw van de lessen

Elke les bestaat uit 3 onderdelen: (1) instructie van nieuwe onderwerpen, (2) oefenen met de nieuwe onderwerpen en (3) schaakspelletjes of competitie.

> Uitslagen en stand interne competitie (volgt na de 1e ronde)

Voor de instructie en het oefenen maken we gebruik van de Schaakwebsite Chessity.nl: http://www.chessity.nl/ of het Werkboek 1 voor beginners van de lesmethode Schaken op de basisschool

Het werkboek van de lesmethode Schaken op de basisschool is speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen van 5-9 jaar.

Chessity is een website waar jonge kinderen spelenderwijs kunnen leren schaken. Elk onderwerp wordt kort uitgelegd (tekst en korte filmpjes), waarna kinderen oefeningen kunnen doen. Die oefeningen zijn vormgegeven in de vorm van spelletjes. Ook kunnen kinderen via het Internet schaakspelletjes spelen tegen andere kinderen. We hopen dat de kinderen het hierdoor leuker vinden om thuis te oefenen.

Alle kinderen krijgen een eigen account voor 1 jaar en kunnen zowel op school (tijdens de schaakles) als thuis op Chessity oefenen en schaakspelletjes doen. De kosten voor dat account zijn inbegrepen in de prijs van SamenSchaken.

Thuis opgaven maken

Het maken van opgaven is een goede methode om lesstof te verwerken. We geven de kinderen daarom huiswerk mee. De hoeveelheid huiswerk hangt af van de leeftijd en het niveau van kinderen. Voor jonge kinderen zal het ongeveer 15 minuten per week vergen, bij oudere kinderen tussen 20 en 30 minuten.

Het huiswerk bestaat uit het maken van een aantal bladzijden in het werkboek of het maken van oefeningen en spelletjes op Chessity. Kinderen die meer willen (het kan heel verslavend werken…) kunnen meer oefeningen maken.

Op onze website staat wat we in elk geval verwachten dat de kinderen maken en wat ze extra kunnen doen. Het huiswerk wordt elke week nagekeken. Zo kunnen we zien of de kinderen de lesstof hebben begrepen.
Opgaven deze week

 

Reacties gesloten