Word jij schaaktrainer?

DSCF9840

Vind je het leuk om kinderen les te geven en kun je (een beetje) schaken? Verdien dan bij met het geven van schaaklessen op de basisschool. Wij zoeken studenten van de Universiteit en de Pabo, die enkele uren per week, jonge kinderen (6-12 jaar) de beginselen van het schaken bij willen brengen. Je geeft les aan een groep van max 12 kinderen in Utrecht en omgeving. Je moet minimaal een middag in de week beschikbaar zijn.

Hoe goed moet ik kunnen schaken?

Omdat je training gaat geven aan kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar, is de schaakvaardigheid van de trainer niet zo heel belangrijk. Jij bent al snel veel beter dan het schaakniveau waarop je training gaat geven. Belangrijker is jou omgang met jonge kinderen (vind je dat leuk?) en je vaardigheid om 10-12 kinderen tijdens een les in goede banen te leiden. En mocht je schaakniveau toch een impuls nodig hebben, dan kunnen we je daarbij helpen.

Ik heb nog geen ervaring met lesgeven?

Wij leiden je op tot schaaktrainer. Indien nodig schaaktechnisch, maar vooral met veel aandacht voor het lesgeven aan een groep kinderen.  Ook helpen wij bij de voorbereiding van de lessen en we begeleiden je tijdens de lessen.

In de aanloop naar je eerste les organiseren we 1 bijeenkomst met andere nieuwe trainers. Tijdens deze bijeenkomst bespreken en oefenen we onze lesmethode en de omgang met de kinderen (didactiek, klassenmanagement).

Na deze voorbereidende bijeenkomst krijg je training ‘on the job’. Samen met een ervaren trainer geef je les aan een groep van 10-12 kinderen. Hoeveel lessen je gezamenlijk doet hangt af van wat je in de praktijk laat zien.

Heb je interesse?

Stuur dan een mail naar contact@samenschaken.nl. Dan nemen wij snel contact met je op.

Ik heb mij aangemeld, wat nu?

Als we voldoende aanmeldingen hebben voor nieuwe trainers doorlopen we de volgende stappen:
  1. Een intakegesprek om te peilen of je in aanmerking komt voor het geven van schaaktraining.
  2. 1voorbereidende bijeenkomst met alle nieuwe trainers ter voorbereiding op de eerste echte lessen. Tijdens deze bijeenkomst bespreken en oefenen we onze lesmethode en de omgang met de kinderen (didactiek, klassenmanagement).
  3. Training ‘on the job’. Samen met een ervaren trainer geef je les aan een groep van 10-12 kinderen. Hoeveel lessen je gezamenlijk doet hangt af van wat je in de praktijk laat zien.
De training on the job krijg je al betaald.
De eerste voorbereidende bijeenkomst is niet betaald en is een investering in jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *