Talenttrainingen voor clubschakers

Voor kinderen die schaken op een club, die vaker dan 1x per week willen schaken en ook regelmatig aan toernooien willen meedoen, bieden we speciale groepstrainingen.

De trainingen zijn verdiepend en aanvullend op de reguliere trainingen op de schaakclub. We kijken onder meer naar recente partijen van de kinderen en passen de onderwerpen van de training aan op de leerpunten van die partijen.

De afgelopen 2 seizoenen hebben we deze trainingen aangeboden aan kinderen van Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn.

We bieden talenttrainingen aan op 3 niveaus

Niveau 1
Voor kinderen van 7-9 jaar (categorieën EFGH) op het niveau van Stap 2/2+ en die met enige regelmaat aan toernooien meedoen.

Niveau 2
Voor kinderen van 8-12 jaar (categorieën DEFG) op het niveau van Stap 3/3+ en die met enige regelmaat aan toernooien meedoen.

Niveau 3
Voor kinderen van 11-15 jaar (categorieën BCD) op het niveau van Stap 3+/4/4+ en die met enige regelmaat aan toernooien meedoen.

Wat verwachten wij van de deelnemers?

  • Het belangrijkste voor ons is dat de kinderen graag en veel willen schaken! We verwachten dat ze minimaal 1x per maand meedoen aan een schaaktoernooi. Door veel te spelen, leren de kinderen sneller de lesstof in de praktijk toe te passen.
  • Ook verwachten we dat ze regelmatig thuis aan de slag gaan met opdrachten. Voor kinderen van niveau 1 kost het huiswerk gemiddeld 1 uur per week, voor de andere niveaus circa 2 uur per week.

De trainer
Namens SamenSchaken verzorgt Bas van Esch de trainingen.

Kosten
De kosten hangen af van het aantal lessen. We bieden blokken aan met 5, 8 of 10 lessen. Een les kost circa 15 euro inclusief BTW.

Planning
Eind september 2017 starten we met nieuwe talenttrainingen bij JSC Magnus.

Interesse
Stuur een mail naar SamenSchaken (Bas van Esch) en geef aan op welk niveau je mee wilt doen.

Meer weten?
Neem dan op met SamenSchaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *