Online schaaklessen voor kinderen 6-12 jaar starten 31 mei

Op 31 mei starten we met online schaaklessen voor kinderen 6-12 jaar. We bieden de lessen aan op 3 schaakniveaus. In groepjes van maximaal 8 kinderen krijgen de kinderen tot het einde van het schooljaar 7 lessen van 1 uur. Elke les bestaat uit instructie, oefen met het onderwerp van die les en het spelen van schaakspelletjes en/of partijtjes. Ook krijgen de kinderen na afloop van elke les een opdracht mee om thuis te doen.

3 schaakniveaus

Niveau 1: echte beginners. Deze groep is voor kinderen die nog nooit hebben geschaakt, of die slechts de loop van de stukken kennen. En als ze weten hoe de stukken bewegen (een keer door grote zus of door opa uitgelegd), dan hebben ze er nog weinig mee geoefend.

Niveau 2: beginners+. Deze kinderen kennen niet alleen de regels van de stukken, maar kunnen die regels ook redelijk toepassen. Ze maken weinig fouten meer met de beweging van de stukken. Ze kennen echter nog niet alle regels, zoals mat, pat en rokade.
Kinderen die bij ons alleen de beginnerstraining hebben gevolgd en eventueel ook de vervolgtrainingen (in totaal max 2 blokken) hebben dit niveau.

Niveau 3: licht gevorderd. Deze kinderen kennen alle schaakregels, inclusief, mat, pat en rokade. De toepassing ervan zal nog heel verschillend zijn. Maar ze kunnen al wel een echte schaakpartij spelen met schaakmat als resultaat.
Kinderen die bij ons minstens 3 trainingsblokken hebben gevolgd, hebben dit niveau.

Dagen en tijden

We geven op de volgende dagen en tijden online lessen. Afhankelijk van de interesse (en altijd in overleg) kunnen deze nog wijzigen. Bent u geïnteresseerd? Geef dan niet alleen aan voor welke groep (niveau, dag en tijd), maar ook of een andere dag en tijd mogelijk/wenselijk is.

  • GROEP 1: maandag 17.00-18.00 uur: niveau 3 (licht gevorderd)
  • GROEP 2: dinsdag 14.45-15.45 uur: niveau 1 (echte beginners)
  • GROEP 3: dinsdag 16.00-17.00 uur: niveau 2 (beginners+)
  • GROEP 4: woensdag 15.00-16.00 uur: niveau 2 (beginners+)
  • GROEP 5: donderdag 16.30-17.30 uur: niveau 3 (licht gevorderd)

Data

We starten op maandag 31 mei. De laatste lessen zijn in de week van 12 juli.

Videocontact en schaken

We maken met elkaar videocontact via zoom. Via ZOOM legt de trainer dingen uit en laat de trainer de kinderen opdrachten doen.
Daarna gaan we schaken op de schaakwebsite www.Lichess.org. Een account voor die website is gratis.

De opdrachten voor thuis maken ook gebruik van Lichess.

Kosten

De prijs voor de 7 online lessen bedraagt 39 euro, inclusief BTW.

Meer informatie en aanmelden

Stuur een e-mail met naam, groep, contactgegevens naar contact@samenschaken.nl.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *