Geen schaakles op scholen tot en met 6 april

Als gevolg van de coronacrisis zullen we de komende 3 weken, als de scholen dicht zijn, geen schaakles op scholen geven.

Vooralsnog is gepland dat de scholen op 7 april weer open gaan. Mogelijk kunnen we dan ons schaakseizoen vervolgen. De lessen die uitvallen proberen we vanaf 7 april opnieuw te plannen. Als er meer duidelijkheid is over het vervolg van de coronacrisis mailen we daarover meer informatie naar alle betrokkenen.

Deze week gaan we kijken of we als SamenSchaken een digitale schaakclub kunnen oprichten. Als we weten welk platform daarvoor het meeste geschikt is, sturen we alle schakers een uitnodiging. Zo kunnen de kinderen toch met elkaar schaken en kunnen we bijvoorbeeld een keer per week afspreken en een toernooi spelen.

Verder daag ik alle ouders uit om met jullie kinderen schaakspelletjes te spelen. Op onze website ‘Schaken op de basisschool’ staan 66 schaakvarianten, van heel eenvoudig (voor beginners) tot complex (voor gevorderden), waarmee de kinderen aan de slag kunnen. Leuk en ook heel leerzaam.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *