SamenSchaken organiseert NK voor groepen 345 van de basisschool

Nutsschool Wassenaar, winnaar in 2017 bij de grote teams

Op 27 juni 2020 organiseert SamenSchaken in Utrecht het NK voor basisscholen met kinderen uit groepen 345. Met bijna 300 kinderen van circa 30 scholen wordt het een geweldig schaakfeest.

Het toernooi vindt plaats in Utrecht, in het Leidsche Rijn College. De scholen die meedoen hebben zich dit voorjaar geplaatst via regionale of lokale toernooien. We hopen dat het toernooi net zo gezellig wordt als het toernooi vorig jaar in Nijmegen.

Volg de voorbereiding van het toernooi op de toernooiwebsite.
> Website NK345 voor de basisschool

SamenSchaken organiseert het NK in samenwerking met de Nederlandse schaakbond KNSBSamenSchaken wil alle kinderen laten kennismaken met het schaakspel. Dat doen wij door het geven van schaaktrainingen op scholen, we leiden schaaktrainers op en we ontwikkelen nieuwe lesmethoden voor jonge kinderen. Ook verzorgen we extra trainingen voor gevorderde jonge clubschakers.

Schaken op de basisschool is een nieuwe lesmethode voor schaaklessen op de basisscholen, ontwikkeld door SamenSchaken. Deze methode bestaat uit twee werkboeken voor beginners in groepen 3, 4, 5 en 6, een database met schaakspelletjes en uitgeschreven lessen voor schaaktrainers. Een compleet pakket waarmee je als trainer of schaakleerkracht direct aan de slag kunt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *