Wie zijn wij?

SamenSchaken wil alle kinderen kennis laten maken met het schaakspel. Wij richten ons daarbij in eerste instantie op het basisonderwijs. Onze ervaring is dat kinderen vanaf groep 3 al schaken kunnen leren. De kinderen van deze leeftijd zijn heel geïnteresseerd in het leren van de schaakregels en het spelen van schaakspelletjes.

Onze activiteiten
Wij geven schaaktrainingen, onder schooltijd, of buitenschools. Ook leiden we toekomstige schaaktrainers op. Bijvoorbeeld leerkrachten of ouders, zodat deze later zelf schaaktraining op school kunnen geven.

Bij de trainingen maken we onderscheid naar niveau en leeftijd. Zo bieden we beginnerstrainingen aan voor kinderen in de groepen 3-5 en de groepen 6-8. Ook trainingen voor andere niveaus zijn mogelijk.

Elk trainingsblok (meestal 8 tot 10 lessen) sluiten we af met een gezellige schaakactiviteit. Dat kan een toernooi zijn met alle kinderen die hebben meegedaan aan de training. Maar ook een generatietoernooi waarbij kind en ouder samen een team vormen is mogelijk.

De training is afgelopen, en dan …
We besteden ook veel aandacht aan de doorstroming van kinderen naar schaakclubs. Na afloop van elke training nodigen we de kinderen uit om te gaan kijken bij een nabije jeugdschaakvereniging.

Wie is SamenSchaken?
BasBas van Esch is medeoprichter van Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn. Hij heeft veel ervaring met het organiseren van (schaak)evenementen en het geven van training aan jonge schakers. `Door schaken leer je natuurlijk om je hersenen veel beter te gebruiken. Maar nog belangrijk is dat schaken ook ontzettend spannend en leuk is. Met je vrienden op school, op de club of bij toernooien is het altijd ontzettend gezellig.`

Bas is auteur van de nieuwe lesmethode Schaken op de basisschool voor beginners in groep 3-6. Een compleet pakket voor de trainer en leerkracht met twee werkboeken, uitgeschreven lessen voor de schaaktrainer en schaakspelletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *