Schaakclub De Baanbreker

MEDEDELING: Op 5 december is de schaakclub gesloten. Wij wensen de kinderen veel plezier met Sinterklaas.

Basisschool De Baanbreker heeft een echte schaakclub. Wil je leren schaken of wil je oefenen tegen andere kinderen en nog beter worden, dan is dit de club voor jou. Kinderen van De Baanbreker van alle niveaus zijn welkom. Dus ook als je de regels nog moet leren.

De schaakclub is elke dinsdagmiddag open van 15.15-16.15 uur. Vanaf 15.00 uur is er iemand aanwezig. De kinderen kunnen dan alvast schaken onder begeleiding.

De schaakclub wordt begeleidt door een gediplomeerde schaaktrainer van SamenSchaken.

Praktische informatie

Voor wie?
De club is voor kinderen van De Baanbreker uit groepen 3 tot en met 8, van alle schaakniveaus.

Tijden
De club is open elke maandag van 15.15 tot 16.15 uur, kort na het einde van de schooldag. Vanaf 15.00 uur is er iemand aanwezig. De kinderen kunnen dan alvast schaken onder begeleiding.

De schaakclub is 1 uur open. Bij voldoende aanmeldingen is het mogelijk dat we de club ook een 2e uur open stellen. In dat geval verdelen we de kinderen over beide uren op basis van leeftijd en niveau.
Een andere mogelijkheid is dat we het eerste uur een half uur verlengen.

Data
We beginnen op dinsdag 31 oktober. Daarna bijna elke maandag tot begin juni.

Op 5 december zijn we dicht.

> Data schooljaar 2017-2018 (onder voorbehoud)

Locatie
Basisschool De Baanbreker.

Kosten….

Aanmelden
Stuur een mail naar SamenSchaken.

Programma elke week

We geven elke week instructie, de kinderen kunnen oefenen met de schaakwebsite Chessity en ze spelen een partij (gevorderden) of schaakspelletjes (beginners).

Een schaakles is geschikt voor alle niveaus – van beginner tot en met gevorderd. Dit is mogelijk doordat we elke les een keuze aanbieden van: (1) instructie door een trainer, (2) zelfstandig oefenen op Chessity en (3) het spelen van een schaakpartij. Elke half uur (dus 2x in een lesuur) kunnen de kinderen kiezen uit deze 3 mogelijkheden. De instructie in het eerste half uur is gericht op beginnende schakers. De instructie in het tweede half uur is gericht op de gevorderde schakers

Reacties gesloten