De Achtbaan (apr – juni 2017)

Op basisschool De Achtbaan in Leidsche Rijn (Utrecht) geven we schaakles aan 29 kinderen van beginner tot en met gevorderd.

Praktische informatie

Wanneer en hoe laat?

Alle lessen zijn op woensdag van 12.30 tot 13.30 uur, op de eerste verdieping.

  •         les 1: 12 april
  •         les 2: 19 april
  •         les 3: 10 mei
  •         les 4: 17 mei
  •         les 5: 24 mei
  •         les 6: 31 mei
  •         les 7: 7 juni
  •         les 8: 14 juni
  •         les 9: 21 juni
  •         les 10: 28 juni

Waar?

Basisschool De Achtbaan op de eerste verdieping.

Trainers en contact

Bas van Esch , Anita Kraaij, Thijs den Braven.

contact at samenschaken.nl

Opbouw van de lessen

Elke les bestaat uit 3 onderdelen: (1) instructie van nieuwe onderwerpen, (2) oefenen met de nieuwe onderwerpen en (3) schaakspelletjes of competitie.

> Uitslagen en stand interne competitie (volgt na aanvang van de training)

Voor de instructie en het oefenen maken we gebruik van de Schaakwebsite Chessity.nl: http://www.chessity.nl/

Chessity is een website waar jonge kinderen spelenderwijs kunnen leren schaken. Elk onderwerp wordt kort uitgelegd (tekst en korte filmpjes), waarna kinderen oefeningen kunnen doen. Die oefeningen zijn vormgegeven in de vorm van spelletjes. Ook kunnen kinderen via het Internet schaakspelletjes spelen tegen andere kinderen. We hopen dat de kinderen het hierdoor leuker vinden om thuis te oefenen.

Alle kinderen krijgen een eigen account voor 1 jaar en kunnen zowel op school (tijdens de schaakles) als thuis op Chessity oefenen en schaakspelletjes doen. De kosten voor dat account zijn inbegrepen in de prijs van SamenSchaken.

Thuis opgaven maken

Het maken van opgaven is een goede methode om lesstof te verwerken. We geven de kinderen daarom huiswerk mee. De hoeveelheid huiswerk hangt af van de leeftijd en het niveau van kinderen. Voor jonge kinderen zal het ongeveer 15 minuten per week vergen, bij oudere kinderen tussen 15 en 30 minuten per week.

Het huiswerk bestaat uit het maken van oefeningen en spelletjes op Chessity. Kinderen die meer willen (het kan heel verslavend werken…) kunnen meer oefeningen maken. Op deze website staat wat we in elk geval van de kinderen verwachten en wat ze extra kunnen doen. Wij kunnen zien of de kinderen de oefeningen op Chessity goed maken. Zo kunnen we zien of de kinderen de lesstof hebben begrepen.

Opgaven deze week (volgt na les 3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *