Sam kampioen, laatste training De Boomgaard (met de ouders)

Overzicht - webOp 1 juni was de laatste schaaktraining dit schooljaar op De Boomgaard. De laatste training nodigen we meestal ook de ouders uit (of opa’s, oma’s, broers en zussen). De kinderen kunnen dan laten zien wat ze hebben geleerd. Ook spelen ze samen met hun vader of moeder in een team tegen de andere kinderen.

Otto-Jan van bovenDe teams van Lars, Otto, Jan, Philip, Olav en Sam speelden eerst een potje vetoschaak en daarna Schotsschaak. Bij vetoschaak mag! je elke zet de zet van de tegenstander afwijzen (= vetoën). Maar pas op: dat mag maar een keer per beurt, Dus na een veto heeft de tegenstander vrij spel. SamanthaJe moet dus eerst goed kijken of de tegenstander niet een betere zet kan spelen.

Philip en SamBij Schotsschaak begint wit met 1 zet. Daarna mag zwart er 2 doen, wit 3, zwart 4, etc. Je kunt je voorstellen dat als je in 1 beurt meerdere zetten mag doen,  je snel mat kunt zetten. Opletten dus.

Seppe en NoahDe teams van Seppe, Noah, Samantha en Nisrin hebben 21-puntenschaak en weggeefschaak gespeeld. Het ene spel moet je heel zuinig zijn op je stukken; het andere spel moet je ze juist zo snel mogelijk kwijtraken. Dat leidt natuurlijk tot grappige verwarring.

Otto-Jan vs Lars-OlavAan het einde hebben we Sam de eerste prijs overhandigd van de interne competitie. Hij was duidelijk de sterkste deze groep.
> Uitslagen en eindstand interne competitie

Samantha en NisrinSam en vaderEn als kers op de taart kreeg iedereen een diploma en een schaakcadeautje.

In het nieuwe schooljaar gaan we natuurlijk weer schaken. Ik hoop dat jullie allemaal weer meedoen.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *