Schaakclub Dichterswijk

Brede School Dichterswijk heeft een echte schaakclub. Wil je leren schaken of wil je oefenen tegen andere kinderen en nog beter worden, dan is dit de club voor jou. Kinderen uit Dichterswijk en basisschool De Kleine Dichter van alle niveaus zijn welkom. Dus ook als je de regels nog moet leren.

De schaakclub is elke dinsdag open van 14.30-15.30 uur. We schaken op de eerste verdieping van basisschool De Kleine Dichter.
De schaakclub wordt begeleidt door een gediplomeerde schaaktrainer van SamenSchaken.

Je kunt steeds lid worden voor een periode van 10 weken. Periode 2 is afgelopen. Periode 3 start op dinsdag 10 april.

Programma elke week

We geven elke week instructie, de kinderen kunnen oefenen in hun werkboek en ze spelen een partij (gevorderden) of schaakspelletjes (beginners).

Een schaakles is geschikt voor alle niveaus – van beginner tot en met gevorderd. Dit is mogelijk doordat we elke les een keuze aanbieden van: (1) instructie door een trainer, (2) zelfstandig oefenen in een werkboek en (3) het spelen van een schaakpartij. Elke half uur (dus 2x in een lesuur) kunnen de kinderen kiezen uit deze 3 mogelijkheden. De instructie in het eerste half uur is gericht op beginnende schakers. De instructie in het tweede half uur is gericht op de gevorderde schakers.

Praktische informatie

Voor wie?
De club is voor kinderen uit Dichterswijk en van basisschool De Kleine Dichter uit groepen 3 tot en met 8, van alle schaakniveaus.

Tijden
De club is open op dinsdag van 14.30-15.30 uur

Data periode 3
We beginnen op dinsdag 1o april.

  • Les 1: 10 april
  • Les 2: 17 april
  • Les 3: 24 april
  • Les 4: 15 mei
  • Les 5: 22 mei
  • Les 6: 29 mei
  • Les 7: 5 juni
  • Les 8: 12 juni
  • Les 9: 19 juni
  • Les 10: 25 juni

Locatie
We spelen op de eerste verdieping van basisschool De Kleine Dichter: in de bibliotheek en in het lokaal van groep 6. We verzamelen elke week in het lokaal van groep 6.

Kosten
Het lidmaatschap kost  € 42,50 voor 10 weken. Hiervoor mag het kind meedoen aan de interne competitie, instructie en begeleiding.
Wordt je lid van schaakclub Dichterswijk gedurende het hele schooljaar (30 bijeenkomsten), dan betaal je € 110.

Aanmelden
Stuur een mail naar SamenSchaken.

Wil je hulptrainer worden?
Zit je in groep 7 of 8 en vind je het leuk om te helpen bij de training? Stuur dan een mail naar SamenSchaken. Je hoeft dan natuurlijk niets te betalen. Je moet natuurlijk wel kunnen schaken: je moet minstens halverwege Stap 2 zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *