SamenSchaken start Schaakclub op basisschool De Spits

Basisschool De Spits heeft een echte schaakclub. Wil je leren schaken of wil je oefenen tegen andere kinderen en nog beter worden, dan is dit de club voor jou. Kinderen van De Spits van alle niveaus zijn welkom. Dus ook als je de regels nog moet leren.

De schaakclub is elke maandagmiddag 2 uur open. De eerste keer is op maandag 24 oktober.

De schaakclub wordt begeleidt door een gediplomeerde schaaktrainer van SamenSchaken en 1 of 2 hulptrainers (leerlingen of ouders) van De Spits.

Praktische informatie

Voor wie?
De club is voor kinderen van De Spits uit groepen 3 tot en met 8, van alle schaakniveaus.

Tijden
De club is open elke maandag van 14.15 tot 16.15 uur, direct aansluitend op de lessen. Het 2e uur zijn we alleen open bij voldoende deelnemers. De eerste twee keer zijn we zeker 2 uur open. Daarna bekijken we of we ook de resterende lessen 2 uur open blijven.
De eerste bijeenkomst is op maandag 24 oktober (eerste maandag na de herfstvakantie).

In principe duurt een les 1 uur.  Een kind kiest voor het 1e of 2e uur. In dat uur geven we instructie, kunnen ze oefenen op de computer en spelen ze een partij (gevorderden) of schaakspelletjes (beginners). Als we bij voldoende aanmeldingen toch 2 uur open zijn, kan het kind ook het andere uur blijven schaken. Maar dan zonder specifieke begeleiding. We zorgen wel voor een veilige plek om partijen te spelen of te oefenen.

Locatie
We spelen op de school. Het lokaal is nog niet bekend.

Kosten
Het lidmaatschap kost  € 40 voor 10 weken. Hiervoor mag het kind 1 uur meedoen aan de interne competitie, instructie en begeleiding. Maar je kunt als je dat wilt in het andere uur rustig schaken tegen ander kinderen of oefenen op de computer.
Wordt je lid van schaakclub De Spits gedurende het hele schooljaar (27-30 bijeenkomsten), dan betaal je € 100.
Er is ruimte voor 25 kinderen per uur.

Aanmelden
Stuur een mail naar SamenSchaken.
Geef ook aan in welk uur je komt schaken.

Wil je hulptrainer worden?
Zit je in groep 7 of 8 en vind je het leuk om te helpen bij de training? Stuur dan een mail naar SamenSchaken. Je hoeft dan natuurlijk niets te betalen.
We hebben ruimte voor 2 hulptrainers per lesuur. Je moet natuurlijk wel kunnen schaken: je moet minstens halverwege Stap 2 zijn.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *